Klockan är halv åtta på kvällen och har rätt nyligen ätit en broccoli och skinkpaj med min kära pojkvän." Herregud, vad god paj" sa han efter första tuggorna. Tolkar det rätt glatt att det blev en rätt så lyckad paj 😇



Receptet bakom pajen var väldigt enkelt. ( Degen till pajen fann jag på Ellinors blogg). Vill ni göra pajen har ni receptet nedan:
Pajdeg: (dubblade receptet)
2 dl naturell kvarg (laktosfri om du ej klarar av laktos)
6 dl glutenfri mjölmix (använde mig utav bovete och deff mjöl)
4 msk vatten
100 - 130 gram margarin
Mixa ihop allt i en matbredare (har du ej, funkar händerna lika bra. Den tekniken använde jag). Låt degen vila en timme i kylen. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i form med lösbara kanter i 10 minuter. ("vanlig" pajform funkar, tänk då på strö formen då det kan fastna).
Fyllning:
5 ägg
Mjölk (ca 4-5 dl)
Strimlad skinka ( en förpackning )
Broccoli
Babyspenat
Salt och peppar
Koka broccolin (om den är fryst). Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Lägg ägg och mjölkblandningen i pajen tillsammans med broccoli, skinka och babyspenaten. Skjuts in i ugnen i 30 - 40 minuter. Pajskalet blev tyvärr bränt på andra vändan i ugnen när jag hade ugnen på 225 grader. Mitt tips är att dra ner ugnen till 200 grader eller mindre och låt pajen stå längre tid i ugnen än tiden. Andra tipset är att om du inte har tid att vänta och märker att det börjar brännas efter cirka 15 minuter, stoppa folie på pajen.
Nej, nu ska jag ha söndagsmys med killen min framför en skräckfilm!!! (jag kommer vara rädd ikväll😶) och äta en glutenfri kladdkaka som jag fann på ica maxi idag!! Japp, ni hörde rätt. Hoppas endast att magen klarar av sockret, men det återstår att se. men.. ibland måste vi med IBS få leva också även om det kan skapa konsekvenser (hehe). Veckan väntas med mycket skola, plugg och träning (äntligen frisk från min förkylning!!).
Ha en fin söndag allihopa!